WAKTU OPERASI MCDONALDS TERBARU

WAKTU OPERASI MCDONALDS TERBARU SELURUH MALAYSIA

Kepada pelanggan McDonalds, semestinya ingin mengetahui waktu operasi terkini dan waktu akhir untuk dibuat pesanan sama ada melalui aplikasi atau pesan secara drive-thru.  Disini kami kakan kongsikan waktuoperasi terbaru McDonalds di seluruh malaysia, semoga membantu.

KENAPA TERDAPAT PERUBAHAN WAKTU OPERASI MCDONALDS

Seperti yang diketahui sebelumnya, kebanyakkan outlet Mcdonalds di seluruh Malaysia dibuka selama 24 jam tetapi kini ianya tidak lagi beroperasi sedemikian.

Ini disebabkan bagi mematuhi  SOP yang dikeluarkan oleh pihak Kerajaan dimana waktu pengoperasian selama 24 jam bagi kedai, restoren atau kedai-kedai makan adalah tidak dibenarkan disebabkan pandemik Covid-19 yang masih belum reda.

Walaubagaimanapun, McDonalds  akan terus beroperasi seperti biasa tetapi mengikut SOP yang ditetapkan termasuklah waktuoperasi bagi semua cawangannya.

KELEBIHAN MCDONALDS

Sebagai syarikat makanan terbesar di dunia, McDonalds terkenal di seluruh dunia dengan hidangan burger dan kentang gorengnya. Untuk kenangan indah yang lebih bermakna, kami juga menawarkan pelbagai jenis minuman dan pencuci mulut kepada para pelanggan.

Bagi memenuhi citarasa rakyat Malaysia, McDonalds Malaysia juga secara konsisten telah memperkenalkan beberapa menu tempatan yang menjadi kegemaran ramai seperti Ayam Goreng McD, Bubur Ayam McD, Prosperity Burger, Nasi Lemak McD dan juga hidangan-hidangan pencuci mulut citarasa tempatan yang sememangnya cukup enak

LOKASI MCDONALDS (Nearest To You)

Sekiranya anda ingin mengetahui lokasi McDonalds yang berhampiran dengan anda, anda boleh lihat di pautan ini https://www.mcdonalds.com.my/locate-us

WAKTU OPERASI MCDONALDS SELURUH MALAYSIA

Berikut adalah merupakan waktuoperasi cawangan McDonalds terbaru bagi dine-in, drive-thru dan juga takeaway di Malaysia:

  • Bermula 6.30 pagi sehingga 12.00 tengah malam.

Bagi waktu operasi secara penghantaran atau McDelivery:

  • Bermula jam 6.30 pagi dan waktu akhir untuk buat pesanan adalah jam 11.45 malam.

Walaubagaimanapun terdapat  beberapa restoren McDonalds yang beroperasi sehingga pukul 1 pagi dan 2 pagi setiap hari iaitu:

McDonalds Buka Sehingga 1 Pagi

Open-Until-1-AM

 Nota: waktu akhir untuk buat pesanan adalah jam 12.45 pagi

Mcdonalds Buka Sehingga 2 pagi

Open-Until-2-AM

Nota: waktu akhir untuk buat pesanan adalah jam 1.45 pagi

MAKLUMAT LANJUT

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai waktu operasi McDonalds, anda juga boleh merujuk di website rasmi McDonalds di pautan www.mcdonalds.com.my

ARTIKEL LAIN

SENARAI MENU DAN HARGA KEK SECRET RECIPE TERKINI

1 thought on “WAKTU OPERASI MCDONALDS TERBARU”

Leave a Comment