GOINVEST (Cara Daftar & Buat Pelaburan eWallet Touch N Go)

GOINVEST (Cara Daftar & Buat Pelaburan eWallet Touch N Go)

GOINVEST

Kini Touch ‘n Go eWallet telah memperkenalkan produk pelaburan baharu yang dipanggil GoInvest. DI sini kami akan kongsikan maklumat mengenainya, semoga membantu

 

APA ITU GOINVEST TnG

GoInvest Tng merupakan platform pelaburan berasaskan matlamat dan ia menawarkan unjuran pulangan yang lebih tinggi sehingga 2.70% setahun. Menurut Touch ‘n Go, dana itu adalah berdasarkan Dana Pasaran Wang Islam Prinsipal (Kelas D) yang patuh Syariah.

Ia juga dipasarkan sebagai platform pelaburan berasaskan matlamat kerana anda dikehendaki membuat atau memilih matlamat pelaburan apabila anda menyediakan akaun anda. Jika anda tidak mahu mencipta matlamat tertentu, anda boleh memilih “Simpanan Umum” yang telah ditetapkan sebagai matlamat anda. Anda juga boleh menyimpan berbilang matlamat kewangan pada setiap masa, walaupun anda hanya dibenarkan membuat satu matlamat pada satu masa.

 

SYARAT GOINVEST TnG

Menurut FAQ mengenai GOinvest, pengguna yang berumur 18 tahun ke atas boleh mula melabur melalui platform dengan deposit minimum RM10. Pada masa ini, hanya terdapat satu dana yang tersedia untuk anda manfaatkan, iaitu Dana Pasaran Wang Islam Prinsipal (Kelas D), tetapi terdapat rancangan untuk memasukkan lebih banyak dana – kedua -duanya syariah dan konvensional – dalam masa terdekat.

 

CARA DAFTAR GOINVEST TnG

Berikut adalah merupakan cara daftar:

  1. Buka aplikasi Touch ‘n Go eWallet (Google Play atau App Store)
  2. Pada menu utama klik pada GoInvest
  3. Lakukan proses pengesahan eKYC (pengguna yang telah melakukan langkah ini apabila mereka menyediakan akaun GO+ mereka boleh melangkau ini)
  4. Pilih dan peribadikan matlamat kewangan anda
  5. Mula tunaikan wang menggunakan sama ada baki TNG eWallet anda atau perbankan dalam talian FPX

 

CARA PELABURAN GOINVEST TnG

  • Anda boleh mula melabur di dengan menunaikan jumlah minimum RM10, sama ada melalui TNG eWallet atau perbankan dalam talian FPX anda.
  • Tiada had maksimum kepada amaun yang boleh anda laburkan – walaupun anda akan dihadkan kepada had RM30,000 untuk setiap transaksi jika anda menggunakan perbankan dalam talian FPX untuk melakukan transaksi tunai masuk anda.

Nota: Dana yang dilaburkan dalam GO invest tidak boleh digunakan untuk sebarang pembayaran eWallet TNG; ia diperuntukkan semata-mata untuk tujuan pelaburan.

 

ARTIKEL LAIN

CARA TOPUP KAD TOUCH ‘n GO BARU NFC (Tambah Nilai Online)

 

Leave a Comment