CELCOM CUSTOMER SERVICE NUMBER (Cara Hubungi Terminate & Aduan)

CELCOM CUSTOMER SERVICE NUMBER (Cara Hubungi Terminate & Aduan)

CELCOM CUSTOMER SERVICE NUMBER

Kepada pegguna Celcom yang mengalami gangguan atau sebarang permasalahan mengenai perkhdimatan internet atau talian, seharusnya anda membuat aduan terhadap pihak Celcom . Disini kami akan kongsikan cara membuat aduan kepada Customer Servis Celcom,semoga membantu.

 

APA ITU CELCOM

Celcom Axiata Berhad atau Celcom (dahulunya dikenali sebagai Celcom Malaysia Berhad) ialah syarikat Telekomunikasi mudah alih yang tertua di Malaysia dan juga sebuah ahli kumpulan syarikat Axiata (dahulunya TM International). Sebagai salah sebuah daripada bilangan syarikat yang amat sedikit di Malaysia yang mula-mula sekali memperoleh lesen perkhidmatan Telefon Bimbit, Celcom berjaya memperkenalkan perkhidmatan Telefon mudah alih di Malaysia melalui perkhidmatan ART-900 yang menggunakan Teknologi NMT-900 generasi pertama.

 

NO HELPLINE CELCOM CUSTOMER SERVICE

Sebarang aduan berkaitan dengan Celcom seperti masalah teknikal atau talian, pertanyaan dan sebagainya, anda boleh hubungi bahagian perkhidmatan pelanggan seperti berikut:

 

WAKTU OPERASI CELCOM CUSTOMER SERVICE NUMBER

Waktu operasi bagi bahagian perkhidmatan pelanggan Astro adalah seperti berikut:

 • Daily: 7am – 12am

 

JENIS ADUAN CELCOM CUSTOMER SERVICE 

Berikut adalah merupakan antara aduan yang anda boleh lakukan melalui bahagian perkhidmatan pelanggan iaitu:

 • Kerosakkan Talian
 • Pendaftaran baru
 • Upgrade pakej
 • Semakan dan kemaskini akaun
 • Pembayaran bil
 • Deactivate akaun

 

CARA BUAT ADUAN CELCOM CUSTOMER SERVICE 

Kepada anda yang ingin membuat aduan, berikut adalah merupakan caranya:

 1. Dial salah satu number hotline seperti diatas
 2. Semua panggilan diuruskan oleh ejen perkhidmatan pelanggan terlatih yang akan menjawab sebarang pertanyaan pelanggan serta meminta perkhidmatan dan bantuan mengenai Celcom
 3. Maklumkan kepada pegawai bertugas berkenaan masalah Celcom anda yang hadapi. Pegawai tersebut akan membantu anda untuk menyelesaikan masalah anda

 

CARA TERMINATE AKAUN CELCOM

Kepada anda yang inginkan terminat akaun celcom anda, berikut adalah merupakan caranya:

 1. Dail 1111
 2. Pilih bercakap dengan operator.
 3. Maklumkan masalah anda dan bagitahu ingin terminate akaun celcom tetsebut.
 4. Pastikan anda telah jelaskan semua bil-bil tertunggak terlebih dahulu. Pegawai tersebut akan membatu anda
 5. Dalam masa 2-3 hari anda akan menerima panggilan dari pihak celcom untuk proses pengesahan terminat. Anda katakan ya sekiranya ingin terminate dan akaun korang akan diterminate selepas itu.

 

KADAR CAJ PANGGILAN CELCOM CUSTOMER SERVICE 

Berikut adalah merupakan kadar caj perkhdimatan ini:

 • Panggilan talian tetap akan dicaj sebagai panggilan tempatan
 • Panggilan telefon bimbit tertakluk pada caj oleh pembekal perkhidmatan

 

MAKLUMAT LANJUT

Untuk maklumat lanjut mengenai Celcom Customer Service, sila layari website rasmi Celcom pautan  https://www.celcom.com.my/personal

 

ARTIKEL LAIN

PELAN PRABAYAR INTERNET UNLIMITED TERBAIK TERBARU (DIGI CELCOM MAXIS HOTLINK )

5 thoughts on “CELCOM CUSTOMER SERVICE NUMBER (Cara Hubungi Terminate & Aduan)”

 1. Salam mengenai telefon saya No 0135472125 daftar atas nama Ayuk Bin Sunting,
  Sebelum ini saya langgan RM35 untuk satu bulan tetapi belum lagi cukup Data Internet sudah habis sedangkan sebelum ini tidak pun begitu saya sudah berkali kali hubungi celcom cerline 1111 tetapi tidak boleh bercakap dengan Operator Celcom sekarang ini bila kawan anak sudara panggil tidak dapat saya check baki pun tidak boleh iaitu*124# berpusing terus kenapa saya sengaji tidak bayar beli kredit lebih kerana walau pun tidak di guna baki kredit hilang sekarang ini bukan sahaja tidak di panggil check baki oun tidak boleh

  Reply
 2. Setiap kali masuk code cth..*118# atau apa² code akan keluar mmi code atau code error masih belum selesai semenjak saya brtukar dr pospaid ke prepaid.

  Reply
 3. Kenapa rangkaian Celcom sekarang ne teruk sangat dah beli data internet sebulan unlimited+ beli untuk tambah kelajuan lagi tapi still teruk lambat sangat padahal dah guna Celcom dari 2008 lagi,kenapa teruk betul Line x mcm dulu laju je?

  Reply
  • Komen ini saya setuju..line celcom tak sama macam dulu..makin lama kita guna sim celcom ni makin teruk pula line celcom…entah apa penyebab… kepada orang yang berkhidmat dengan celcom ni sila jelaskan apa penyebab line celcom begini teruk!!

   Reply

Leave a Comment